Door het grote aantal covid-19 besmettingen zitten mensen weel veel thuis. Zodoende is het des te belangrijk dat jij je fijn voelt in je eigen huis. Het kan echter zo zijn dat je je huis een beetje zat raakt, zeker doordat je er nu zoveel tijd besteed. Als dat het geval is, is het belangrijk om je huis een update te geven. Je hoeft namelijk niet te verhuizen om je huis een andere sfeer te geven. Daarvoor hief je zelf niet te renoveren. Met vrij kleine aanpassingen kan je jouw woning een andere sfeer geven. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw woning door kleine aanpassingen een nieuwe look te geven.  

Kleuren

Een doorslaggevende factor in de sfeer die een woning of ruimte afgeeft is het kleurgebruik van die ruimte. Wit is een kleur die een kamer ruimtelijk doet ogen en vaak ook een schone indruk geeft. Donkere kleuren zoals zwart, bruin en donderblauw maken een kamer kleiner ogen, maar kunnen ook meer sfeer brengen. Probeer dus te bedenken welke kleuren jouw blij of vrolijk maken en welke kleur in welke kamer het beste zou passen. Ook is het belangrijk dat de kleuren tussen de kamers onderling niet te verschillend zijn, anders kan dit clashen. Heb je geen zin om een hele kamer te verven, dan kan je ook op minder tijdsintensieve manieren ervoor zorgen dat er andere kleuren in jouw kamer de boventoon nemen. Zo kan je de kussen op de bank of op bed van kleur verwisselen. Ook kan je de hoeslaken van het bed veranderen. Ook de kleur van de gordijnen kunnen een grote verandering aanbrengen in de sfeer van een kamer. Daarnaast spelen de soort lampen en het licht daarvan ook een belangrijke rol in de sfeer. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op besled.nl.

Rust

De meeste mensen onderschatten hoe belangrijk het is dat jouw woning jou tot een gevoel van rust brengt. Rondslingerende troep en felle kleuren kunnen jou onbewust een moe en getrest gevoel geven. Probeer dus zoveel mogelijk spullen uit het oogzicht op te bergen. Dit betekent wel dat je daar de nodige opbergruimte voor moet hebben. Of dat je natuurlijk spullen weg gooit of probeert te verkopen. Ook de douche kam door een simpele verandering een gevoel van ontspanning geven. Dit kan namelijk gedaan worden door een reguliere douchekop te vervangen voor een bredere regendouchekop. Dit geeft een ontspannen en fijn gevoel tijdens het douchen.