Terwijl jouw hond lekker aan het smullen is van zijn Eukanuba voer, eet jij jouw ontbijt. Dat is logisch toch, dat onze dieren op hetzelfde moment eten als wij? Ze horen immers ook bij de familie, en het is gewoon handig om het allemaal op dezelfde tijd te doen. Zo krijg je daar een beetje ritme in. Onze huisdieren hoeven zich nergens zorgen over te maken, en al helemaal niet als hun baasje de allergrootste dierenliefhebber is.
Eukanuba

Het zijn net mensen

Nou ja, qua gedrag valt daar nog wel over te twisten. Wij plassen niet in onze broek uit vreugde als er weer iemand thuiskomt aan het einde van de dag, en ik durf ook te zeggen dat er niemand in de tuin plast (toch?). Maar het zijn net mensen in de zin van hoe wij ze behandelen. Ze worden vaak op een voetstuk gezet, dat kan zijn door de kinderen, maar ook door het baasje zelf. Huisdieren zijn toch ook gewoon heel schattig. De honden en katten zijn daar nog wel het populairst. Als je iemand met een huisdier vraagt hoe zijn of haar gezin eruit ziet, dan komt het vaak voor dat ze de huisdieren daar ook bij noemen. Ze maken nou eenmaal deel uit van de familie.

Ze komen nooit wat tekort

Het geldt huis niet voor alle huisdieren, niet ieder baasje is zo erg geĆÆnvesteerd in hun huisdier dat ze meer van de woonkamerruimte innemen dan het baasje zelf. Maar ze komen eigenlijk nooit wat tekort. Ze hebben, dankzij de dierenspeciaalzaak genoeg speeltjes, snoepjes, en krabpalen om twee levens lang mee te gaan. En aan aandacht ontbreekt het vaak ook niet. Ik durf zelfs te wennen dat veel lezers tot het uiterste zouden gaan om hun huisdier weer beter te maken als ze ziek zijn, zelfs als ze dat geld eigenlijk niet kwijt kunnen.

En wat dacht je van dierendag?

Dan komt die dag er ook nog bij, waarop ze nog meer aandacht krijgen dan ze normaal gesproken al doen. Ze krijgen nog een extra speeltje erbij, wat van dat dure voer, een paar extra knuffels, en alle aandacht die ze maar op kunnen eisen. Op dierendag hebben ze al helemaal niets te klagen, en dat allemaal omdat ze zo schattig zijn. Maar ja, dat is toch ook zo. Dus wat is er nou eigenlijk mis mee? Niets toch. Maar als je er even bij stilstaat, is het eigenlijk iedere dag wel dierendag.

Leave a Reply