Het is natuurlijk net kerstvakantie geweest. Wat een heerlijke vakantie is dit, maar hij gaat helaas altijd zo snel voorbij! Dit jaar hebben mijn vriendin en ik in de kerstvakantie een grote schoonmaak gehouden. We zijn allebei verzamelaars, dus door de jaren heen heeft ons huis zich echt volgepakt met spullen. Wat we daarvan niet wisten, is hoeveel van die spullen eigenlijk rommel is. Toen we aan de klus begonnen, hadden we nog de verwachting dat alles verkocht kon worden of naar de kringloop mocht. Maar toen we met de eerste lading spullen bij de kringloop aankwamen, wilden zij het niet eens meer aannemen.

Een afvalcontainer huren als oplossing

Wij waren allebei ontzettend verbaasd dat we onze spullen niet mochten inleveren. De eigenaar van de kringloop legde uit dat veel mensen allemaal troepjes brengen, en dat die gewoon niet snel genoeg meer verkocht worden. Daarom had hij geen zin in nog een berg met rommeltjes. Toen ik die avond met mijn moeder belde en dit vertelde, stelde ze voor om maar een afvalcontainer te huren. Een afvalcontainer huren is namelijk erg makkelijk, wist ze. Ze worden voor de deur afgeleverd, en zodra die vol is wordt hij weer opgehaald en ben jij van de zooi af. Ik overlegde dit even met mijn vriendin, en we waren allebei enorm enthousiast. We hebben direct een verhuurbedrijf gebeld om een afvalcontainer te huren.

Hoe doe je dat, een afvalcontainer huren?

Een afvalcontainer huren start met het zoeken van een verhuurbedrijf. Via Google kom je al snel uit bij verschillende websites. Afhankelijk van de klus bepaal je wat voor afvalcontainer je wil huren. Je kunt de verschillende prijzen vergelijken, en welk bedrijf dicht in de buurt is. Vervolgens bel je dan het bedrijf en die vertellen je dan wanneer ze de container kunnen leveren. Als die eenmaal geleverd is, krijg je een aantal dagen de tijd om hem te vullen. Eenmaal gevuld geef je weer een belletje, en ze komen hem ophalen. Het bedrijf regelt de afhandeling van het afval, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Nooit gedacht dat een afvalcontainer huren zo makkelijk was.

Wat voor soorten kun je huren?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten containers voor verschillende klussen. Voor onze klus moesten we een grofvuil afvalcontainer huren. Door aan te geven wat voor vuil je in de container gaat stoppen, weet het bedrijf welke container ze brengen en waar ze het afval kunnen scheiden. Je kunt ook een afvalcontainer huren voor tuinafval, houtafval, bouwafval en ga zo maar door. Daarnaast bepaal je ook nog de grootte. De meeste bedrijven hebben verschillende groottes container in de aanbieding. Zij kunnen je helpen met het uitkiezen van het perfecte formaat!

Leave a Reply