Iedereen weet hoe belangrijk een sterk en opvallend curriculum vitae is om aangenomen te worden voor die ene functie die je echt wilt hebben. Je wilt eruit springen bij die ene recruiter of bij je eventuele toekomstige werkgever. Een cv generator kan je hierbij helpen. Met een cv generator kan je een cv opstellen in enkele simpele stappen. Alle belangrijke onderdelen worden hierbij gedekt en het eindresultaat is een sterk en professioneel curriculum vitae waar niet snel overheen gekeken wordt. Een cv generator maakt jouw cv naar aanleiding van de gegevens die jij invult in een professionele opmaak.

Hoe maak je een cv met een cv generator?

Je hoeft voor een professioneel opgemaakt cv maar enkele stappen te doorlopen met een cv generator. Om te beginnen vul je je persoonlijke gegevens in. Je personalia komen bovenaan je cv te staan. Het is een persoonlijke keuze of je hieraan je geboortedatum, geboorteplaats, rijbewijs, geslacht, nationaliteit, burgerlijke staat, LinkedIn en foto aan toevoegt. Ook kan je met een cv generator ervoor kiezen om een cv in een andere taal te maken zoals Spaans, Duits, Frans of Engels. Als tweede stap voeg je de inhoud toe. Dit zijn je eventuele studies, ervaring, hobby’s, vaardigheden, talen, eigenschappen en eventuele andere informatie die van toepassing kan zijn. Als laatste kies je een geschikte lay-out en kleur uit een van de vele voorbeelden. Uiteraard kan je achteraf altijd wijzigingen doorvoeren in je gegevens, informatie of een andere template gebruiken.

Welke functies biedt een generator aan behalve om een curriculum vitae te maken?

Ongeacht vanuit welke situatie je besluit om een cv te maken, een cv generator is altijd een handig hulpmiddel hierin. Je kan een cv ontwerpen als je weinig of juist veel ervaring hebt, een freelancer bent of een vast dienstverband hebt. Je wordt stap voor stap door het proces geleid en uiteindelijk heb je een overzichtelijk en professioneel cv wat je zo naar die potentiële werkgever of recruiter kan opsturen. Je kan op ieder moment aanpassingen doorvoeren en een nieuw cv uitdraaien.

Extra opties waar je gebruik van kan maken

Ook kan je aanvullend kiezen om sollicitatiebrieven te genereren of begeleidende brieven voor de functie waarop je solliciteert. Ook kan je makkelijk je sollicitatie versturen en een notificatie ontvangen zodra deze is gelezen. Vaak kan je er ook voor kiezen om automatisch functies te ontvangen die passen bij je profiel. Zo is het de moeite waard om gebruik te maken van een cv generator. Je hebt hiermee een volledig overzicht van alle functies waar je op solliciteert en de mogelijkheden die passen bij je wensen en werkervaring. Een recruiter of toekomstige werkgever zal jouw cv hierna niet meer zo snel aan de kant leggen en de tijd nemen om hem door te nemen.