Mijn vader vertelde mij laatst heel leuk dat hij toch maar wilde beginnen met weer een nieuwe klus in huis. Daar zat ik totaal niet op te wachten, want ik weet nog hoe het de vorige keer is vergaan toen hij een schuifpui wilde plaatsen. Omdat hij het per se zelf wilde doen, zonder een bedrijf in te huren die hem kon ondersteunen, heeft het project in totaal zo’n 7 maanden geduurd. Dit terwijl het plaatsen van een schuifpui normaal gesproken binnen één maand gebeurd kan zijn!

Ben jij benieuwd wat mijn vader uiteindelijk heeft gedaan? Lees dan snel verder!

Beginnen, bij het begin

Zoals je misschien al verwachtte na het lezen van de introductie van dit blog, heeft mijn vader besloten om ook deze keer zijn klus helemaal zelf uit te voeren. Het is namelijk best een eigenwijze man, die niet graag wil toegeven dat hij wel hulp van anderen kan gebruiken. Om maar even een beeld te schetsen van zijn plannen: hij wilde binnen 2 maanden een dakkapel plaatsen op onze bovenverdieping.

Ik heb hem verteld dat ik er niet akkoord mee zou gaan als hij dit in zijn eentje zou gaan doen. Hier hebben we uiteindelijk een verhit gesprek over gehad, wat erin resulteerde dat mijn vader nog liever alleen te werk ging en mij het huis uit zette, dan dat hij een aannemer in de arm zou nemen om het werk voor of samen met hem uit te voeren.

Vertrokken

Zo gezegd, zo gedaan. Een paar dagen later stond ik op de stoep van mijn ouderlijk huis en ben ik bij een vriend gaan wonen die een groot appartement in de stad had. Ik kon de gedachte van dat ik weer in een bouwval zou moeten wonen voor de komende paar maanden simpelweg niet verdragen. Ik bleef nauw contact houden met mijn vader omdat ik de boel niet helemaal goed zag gaan, zeker nu ik van een afstandje kon meekijken en het niet meer in mijn ‘eigen’ huis afspeelde.

Na een tijdje geen contact te hebben gehad met mijn vader besloot ik om maar weer eens een bezoekje te plegen aan het ouderlijk huis. Wat me toen gebeurde zal ik nooit meer vergeten. Ik had mijn oortjes in en was aan het bellen met een vriend, dus ik lette totaal niet op mijn omgeving wanneer ik de hoek van de straat om liep. Op gegeven moment liep ik het pad op naar de voordeur en zag daar, ineens, bovenop het dak, een gloednieuwe en afgemaakte dakkapel! Hoe mijn vader dat voor elkaar gekregen heeft, heeft hij mij niet willen vertellen.