Heb je te maken met pijnklachten, dan zal Fysiosupplies je wijzen op de mogelijkheid van dry needling. Deze techniek kan je zeer snel en op zeer effectieve wijze van jouw spierklachten afhelpen. Hoewel dry needling niet een techniek is die je even verneemt, zijn de effecten opzienbarend. Je kunt op een snellere manier van jouw klachten af komen en dat is precies wat je wilt bereiken natuurlijk.

Dry needling is zeer effectief als pijnbestrijding

Dry needling is zeer effectief als sprake is van serieuze pijnklachten  Dry needling is vooral gericht op het uitschakelen van zogenaamde triggerpoints, en precies deze triggerpoints (spierknopen) zijn vaak de veroorzaker van spierklachten.  Je kunt ze ook wel kleine verhardingen in de spier noemen. Hoe klein die verhardingen echter ook zijn, ze kunnen behoorlijk wat pijn opleveren.

Er wordt gebruikt van een droge en een dunne acupunctuurnaald

Bij dry needling wordt een droge en dunne acupunctuurnaald gebruikt. De spieren worden zo aangeprikt en dat leidt vrijwel meteen tot een voelbare reductie van de spierspanning. Daardoor zal de pijn meteen minder worden en is vrijwel meteen sprake van een betere beweeglijkheid. Hoewel er gebruik wordt gemaakt van een naald is dry needling iets heel anders dan aan. Alleen het gebruik van een naald komt overeen, voor het overigens zijn het twee totaal andere zaken.

Als je te maken hebt met pijnlijke spieren en gewrichten

Dry needling kan opluchting bieden als je te maken hebt met pijnlijke spieren en gewrichten en als sprake is van klachten aan de wervelkolom. Ook als je te maken hebt met klachten aan de armen wil dry needling nog wel eens helpen. Datzelfde geldt voor hoofdpijnklachten. 

Onderdeel van een bredere behandelmethode

In alle gevallen is dry needling zeer effectief. Je voelt meteen ontspanning in de spieren en de pijn neemt vrijwel meteen af.  De functie van de spieren wordt bevorderd door dry needling en je voelt de kracht, beweeglijkheid en coördinatie vrijwel meteen verbeteren. Dry needling is op zichzelf geen zelfstandige therapie. Het is een techniek die onderdeel uitmaakt van een bredere behandelmethode. Heb je dus te maken met klachten die echt niet meer te harden zijn? Dan wil je daar graag zo snel mogelijk van af. In dat kader is het echt een aanrader een fysiotherapeut te kiezen die de techniek van dry needling beheerst. Dan namelijk is de kans het grootst dat je snel van al je klachten af bent. En dat is dan precies wat je zoekt.