Wanneer je begint met het groeien van je eigen cannabis, wil je dit natuurlijk wel goed doen. Je wil ten slotte geen mislukte oogst. Daarom is het goed om, als je pas net begint, je goed int e lezen over alles wat je wel en vooral ook niet moet doen. Cannabis kweken is niet heel moeilijk, maar je moet wel de juiste middelen gebruiken en goed voor jouw plant(en) zorgen, anders kan de oogst alsnog mislukken. Lees verder voor een paar goede tips.

1: Pas de zorg aan op de plant

Op het moment dat jouw plant(en) over gaat in de fase van het bloeien, heeft het ook andere zorg nodig. Zo is de voeding die je geeft in de groeifase anders dan de voeding die de plant nodig heeft tijdens de bloeifase. Zit de plant er net tussenin? Geef hem dan een mix van zowel groei- als bloeivoeding. Is de plant volop aan het bloeien, stap dan over op bloeivoeding. Hetzelfde geldt voor licht: zie je dat de plant begint te bloeien, stap dan over op bloeilicht en laat het groeilicht achterwege.

 

2: Label je planten

 

Heb je verschillende soorten cannabis planten? Vergeet dan niet om ze allemaal te labellen met de naam van de soort die ze precies zijn. Het klinkt simpel en logisch, maar het wordt nog wel eens vergeten en zodra je ze dan later opnieuw wil groeien bijvoorbeeld, weet je niet meer welke soort nou het lekkerst was of iets dergelijks. Doe om die reden ook een label om de steel heen, zodat je de planten ook tijdens het drogen uit elkaar kunt houden. Erg handig dus wanneer je niet één, maar meerdere wietsoorten tegelijk kweekt.

3: Ga voor kwaliteit

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar wanneer je voor een goedkoop zaad gaat, zal je dit ook terug zien in jouw oogst. De kwaliteit van de oogst is namelijk genetisch bepaald en het gaat dus niet om geluk. Je kan je dus voorstellen dat als je een goedkoop zaad koopt, er ook geen topkwaliteit aan oogst uit te halen valt. Je kan dus beter investeren in iets duurdere wietzaden van Royalqueenseeds om op die manier bijna zeker te zijn van een goede oogst. Natuurlijk ligt een deel ook in jouw handen, goede zorg is natuurlijk ook erg belangrijk bij wietplanten. Maar hoe goed je ook voor de plant zorgt, met zaden van lage kwaliteit zal jouw oogst dezelfde kwaliteit hebben.