Wat is een VPN verbinding en waarvoor dient het? Veel mensen zijn nog altijd niet helemaal op de hoogte waarom een VPN bijna noodzakelijk is wanneer je gevoelige informatie ingeeft op het internet. Denk aan bankgegevens, wachtwoorden etc.

Wat is een VPN verbinding?

Een VPN, of een Virtual Private Network, is een verbindingsmethode die wordt gebruikt om beveiliging en privacy toe te voegen aan particuliere en openbare netwerken, zoals wifi-hotspots en internet. Virtuele particuliere netwerken worden meestal gebruikt door bedrijven om gevoelige gegevens te beschermen. Het gebruik van een persoonlijke VPN wordt echter steeds populairder naarmate er meer interacties plaatsvonden die voorheen face-to-face waren overgestapt op internet. Privacy wordt verhoogd met een Virtual Private Network omdat het oorspronkelijke IP-adres van de gebruiker wordt vervangen door een van de Virtual Private Network-provider. Abonnees kunnen een IP-adres verkrijgen van elke gateway-stad die de VPN-service biedt. Je kunt bijvoorbeeld in San Francisco wonen, maar met een Virtual Private Network kun je lijken alsof je in Amsterdam, New York of een aantal gateway-steden woont.

Waarom heb ik een VPN nodig?

Verberg uw IP-adres:

  • Verberg uw IP-adres: Verbinding maken met een virtueel particulier netwerk verbergt vaak uw echte IP-adres.

Verander uw IP-adres:

  • Verander uw IP-adres: Het gebruik van een VPN zal vrijwel zeker resulteren in het verkrijgen van een ander IP-adres.

Versleutel gegevensoverdrachten:

  • Versleutel gegevensoverdrachten: Een virtueel privĂ©netwerk beschermt de gegevens die u over openbare WiFi verzendt.

Masker je locatie:

  • Masker je locatie: Met een Virtual Private Network kunnen gebruikers het land van herkomst kiezen voor hun internetverbinding.

Toegang tot geblokkeerde websites:

  • Toegang tot geblokkeerde websites: Ga rond de website geblokkeerd door overheden met een VPN.

Virtual Private Network

Veiligheid is de belangrijkste reden waarom bedrijven jarenlang VPN’s hebben gebruikt. Er zijn steeds meer eenvoudige methoden om gegevens te onderscheppen die naar een netwerk reizen. WiFi-spoofing en Firesheep zijn twee eenvoudige manieren om informatie te hacken. Een nuttige analogie is dat een firewall uw gegevens op de computer beschermt en een VPN uw gegevens op het internet beschermt. VPN’s gebruiken geavanceerde coderingsprotocollen en beveiligde tunnelingtechnieken om alle online gegevensoverdrachten in te kapselen. De meeste slimme computergebruikers zouden er niet van dromen om zonder een firewall en up-to-date antivirus verbinding te maken met internet. Door het ontwikkelen van beveiligingsbedreigingen en een steeds toenemende afhankelijkheid van internet is een virtueel particulier netwerk een essentieel onderdeel van een goed afgeschermde beveiliging. Integriteitscontroles zorgen ervoor dat er geen gegevens verloren gaan en dat de verbinding niet is gehackt. Aangezien al het verkeer wordt beschermd, hebben VPN’s de voorkeur boven proxy’s.

Nu zou je toch al moeten kunnen antwoorden op de vraag wat is een VPN verbinding?’, en zou je overtuigd moeten zijn van het nut van een VPN. Nog niet overtuigd? Check dan hier Nord VPN reviews!

Leave a Reply