De Italiaanse keuken staat bekend om zijn verfijning, zijn rijke smaken en… om zijn koffies. Italiaanse koffie is wijd en zijd geliefd om zijn volle aroma’s. Maar wat maakt Italiaanse koffie nu zo goed? De merken illy en Segafredo, beide Italiaans, hebben elk hun unieke kenmerken.

Er is niets zo heerlijk als genieten van een koffie op een terrasje in de Italiaanse zon. In de ochtend om wakker te worden, of in de namiddag bij een stukje zoet gebak.

Koffie naar Italiaanse traditie met illy

Het merk illy werkt op een heel specifieke wijze. Zij selecteren voor hun koffie de bonen die op hoger gelegen plantages gekweekt worden. De koffieplant groeit door de ijle lucht en het weinig aanwezige water trager, waardoor de bonen meer vitaminen en mineralen kunnen opnemen. Het resultaat is een koffieboon met een vollere smaak.

Door de beste koffiebonen te selecteren voor hun melanges, garandeert illy dat de klant die volle smaak zelf kan proeven. Zelfs thuis. illy koffie wordt in luchtdichte verpakkingen verkocht, waardoor er niets van de smaak en de geuren verloren gaat tijdens het transport.

Met zijn koffiemachine en koffiecapsules brengt illy de smaak van Italiaanse koffie tot bij de klant thuis. De koffiemachines bestaan in verschillende maten en prijsklassen en je kan zelfs pakketten met capsules in verschillende smaken kopen. 

Geniet van de expertise van Segafredo

Segafredo Zanetti is de enige koffieproducent die het hele proces, van kweek tot branden, in eigen handen heeft. De koffiebonen worden met zorg gekweekt op tropische koffieplantage, waarna de bonen in moderne faciliteiten gebrand worden. 

Het branden doet Segafredo ook op zijn eigen manier: het merk brandt zijn koffiebonen langer en trager, waardoor de koffie een typische volle smaak krijgt die je bij geen enkel ander merk vindt. Het resultaat is een heerlijke koffie die, naar Italiaanse traditie, met veel zorg en kennis van zaken gezet wordt.

Bovendien zet Segafredo zich in om de impact van zijn koffie op het milieu te beperken. Dat maakt dat jij ook weer bijdraagt aan een betere wereld!

De Italiaanse lifestyle

Italië is een bijzonder land, een land dat tot de verbeelding spreekt. Het staat bekend om zijn mode, om zijn keuken, om zijn lederwerk en om zijn koffie. Italianen zijn levensgenieters. Geen wonder dus dat het genieten van een dagelijks kopje koffie er zo belangrijk is.

Door het kopen van goede koffie haal je die Italiaanse sfeer zelf in huis. Genieten kan gemakkelijk zijn.